Lyd-Musikk

Lyd & Musikkproduksjon

Lyst å lære om musikkproduksjon, låtskriving og lyddesign? Eller framføre elektronisk musikk live? Hos oss er det kreativitet og musikkglede som står i fokus - bruk eit år på å utvikle skaparen i deg!

Laptopen er både eit instrument og eit produksjonsverktøy. Linja har eit stort fokus på å skape musikk, både åleine og i lag med andre. Me arbeider med å forme og behandle lyd, og lærer mykje gjennom å jobbe praktisk. Som elev har du stor påverknad på skulekvardagen - fordjup deg i det du er mest interessert i!

På skulen har me eit stort studio og to mindre studio med fult av utstyr. Mykje studiotid! Me har også nært samarbeid med lokale festivalar og musikkmiljø. I løpet av året besøker me fleire studio, både i kulturbyen Bergen og utlands. Det vert også meisterklassar med kjende musikarar, produsentar og lyddesingarar. Voss FHS har kjende musikarar blant tidlegare elevar, som Odd Norstoga og prisvinnande lyddesignar Gisle Tveito. Gisle har meisterklasse om lyddesign hos oss! 

Hovudprogrammet me brukar er Ableton Live, der alle elevar får 1-års lisens. Du får og høve til å jobbe i program som FL eller Logic pro.

Voss er også ei aktiv bygd; du får gratis årskort i skianlegget, fly i vindtunell og rafte. Me reiser gjennom Hardanger i seilbåt og overnatter i Nærøyfjorden.  Gjennom eit år på folkehøgskole dannar du sterke vennskap,alle bur på skulen og det er alltid noko som skjer.

Voss folkehøgskule har eit breitt kreativt miljø som gir spennande samarbeid. Produser musikk for Musikk&Friluftsliv-elevane, eller bruk dei som instrumentalister i di musikk. Me lagar dataspel med dataklassen!  Me samarbeider med film/fotolinja på kortfilmane deira!

Linja passar for deg som ønskjer å bruke eit år på å utvikle deg sjølv. Både om du vil lære om produksjon, låtskriving, lyddesign eller live framføring av elektronisk musikk.

Dette vil du lære

  • Ableton Live 
  • Lydkjennskap
  • Miks/mastering
  • Lydteknikk
  • Låtskriving
  • Sjangerkjennskap

Våre forventninger til deg

Det er ikkje krav til forkunnskap, det viktigaste er at du har interesse for faget. Stå-på-vilje og lærelyst!

 

Lenger nede på sida kan du lesa om studieturen til Europa.

 

Bildegalleri:

Studiaturar

Interrail gjennom Europa

Musikkproduksjon reiser i lag med andre linjer i løpet av året på ein interrail gjennom Europa, der me besøker spennande storbyar. I år reiste me til Berlin, Paris, Bilbao, San Sebastian og København - ei fantastisk reise med tog! I Berlin besøker vi klubb og kanskje Europa sin største musikkbutikk. I Paris stikk me innom på jazzklubb og ser historiske steder. I Bilbao var vi på Guggenheim kunstmuseum og var på konsert. Og i København får me vitja musikkstudio og høyre kvordan livet som produsent er. Me planlegg turen saman slik at turen blir «vår», med fokus på samhald, turglede og felles opplevingar. Det er viktig for oss å reise grønt, derfor reiser me kollektivt med tog gjennom Europa.

 

Camping i Nærøyfjorden

Hver vår nyter vi de første nydelige vårdagene i Nærøyfjorden. Norges mest ikoniske UNESCO-verdsarvstad!. Kun 45 minutter fra Voss Folkehøgskule. Flere linjar drar sammen på denne turen.

Vi camper i en ramme av stupbratte, snødekte fjell, ville fossefall og levande kulturlandskap. Vi koser oss rundt bålet med god mat, bader o går tur langs postvegen. Ikke minst er det fint å finne roen sammen etter et aktivt år. Denne turen vil garantert gje deg minne for livet og ein heilt unik oppleving av Noregs natur.

Seiltur i vakre Hardanger

På høsten reiser vi på en tre-dagers seiltur med Seilbåten Mathilde. Vi seiler i den vakre Hardangerfjorden og legger til kai på holmer og spennende småsteder underveis. Vi lærer om livet på en seilbåt, knuter og spennende fortellinger om store seilas. Bading midtfjords, soving i hengekøyer under dekk, fantstisk mat, klatring i riggen og tid til å bare slappe av og nyte utsikten. En fantastisk bli-kjent tur!

Film

Sjå film om skulen.

Følg oss på instagram

@VOSSFHS