Lyd-Musikk

Musikkproduksjon

Lyst å lære om musikkproduksjon, låtskriving og lyddesign? Eller framføre elektronisk musikk live? Hos oss er det kreativitet og musikkglede som står i fokus - bruk eit år på å utvikle skaparen i deg!

Laptopen er både eit instrument og eit produksjonsverktøy. Linja har eit stort fokus på å skape musikk, både åleine og i lag med andre. Me arbeider med å forme og behandle lyd, og lærer mykje gjennom å jobbe praktisk. Som elev har du stor påverknad på skulekvardagen - fordjup deg i det du er mest interessert i!

Ableton Live er vårt hoved-programverktøy, og alle elevar får eitt års lisens på Ableton Live suite. Du vil òg få høve til å jobbe i FL Studio, eller andre program du har sjølv. Innimellom det praktiske jobbar me og med lydteori, musikkteori og elektronisk musikkhistorie.

På skulen har me både eit stort studio med to opptaksrom og eit mindre studio. Her får du mykje studiotid! I tillegg har me full lyd- og lys-rigg til konsertar og elevkveldar.

Voss folkehøgskule har eit breitt kreativt miljø som gir spennande samarbeid. Produser musikk for elevar på jazzlinja, eller bruk dei som instrumentalister i din eige musikk. Me lagar dataspel med dataklassen, du er lyddesigner!  Me samarbeider med film/fotolinja om filmmusikk til kortfilmane deira, og produserer musikkvideoar i lag!

Voss fhs har også nært samarbeid med lokale festivalar og musikkmiljø. I løpet av året besøker me Duper studio, eit av Bergens mest kjende studio. Det vert også meisterklassar med kjende musikarar, produsentar og lyddesingarar. Voss FHS har kjende musikarar blant tidlegare elevar, som Odd Norstoga og prisvinnande lyddesignar Gisle Tveito. Gisle har halde meisterklasse om lyddesign hos oss! 

Linja passar for deg som ønskjer å bruke eit år på å utvikle deg sjølv. Både om du vil lære om produksjon, låtskriving, lyddesign eller live fremførelse av elektronisk musikk.

Dette vil du lære

  • Ableton Live 
  • Lydkjennskap
  • Miks/mastering
  • Lydteknikk
  • Låtskriving
  • Sjangerkjennskap

Våre forventninger til deg

Det er ikkje krav til forkunnskap, det viktigaste er at du har interesse for faget. Stå-på-vilje og lærelyst!

 

Lenger nede på sida kan du lesa om studieturen til Europa.

 

Bildegalleri:

Me tek opp elevar frå 1.februar.
Det er lurt å søkja tidleg.

Studietur for linja: Interrail i Europa

I november reiser me på interrail og besøker spennande storbyar. I år reiser me til København, Berlin, Praha, Wien og Venezia, ei fantastisk reise med tog gjennom Europa. Me besøker film- og fotoskoler, galleri og museum. Me planlegg turen sammen slik at turen blir «vår», med fokus på samhald, turglede og felles opplevingar. Det er viktig for oss å reise grønt, derfor reiser me kollektivt med tog gjennom Europa.

Det å reise med tog gjør at vi ser landene på bakkeplan, der en fra toglinjene ser forskjellene på landene vi er på turen. Vi sjekker datoene, ser etter konserter, spiser i lag.

Film

Sjå film om skulen.

Følg oss på instagram

@VOSSFHS