Som elev på Friluftliv - Idrett får du mulighet til å prøve mange ulike idretter, friluftsaktiviteter og et rikt friluftsliv.

 kite bilde

Av idretter får du prøve:

-Ballidretter som: Håndball, volleyball, innebandy og fotball.
-Freestyle trening
-Skyting
-Kampsport
-skiskyting
-Alpint. Kulekjøring, portkjøring, løssnøkjøring, teknikk trening og park.

 

Voss er kanskje en av de beste skidestinasjonene i Nord-Europa. Det er nok en av grunnene til at Voss har flest Vinter-OL og VM medaljer per innbygger i verden. Vi har sesongkort i Voss Resort, og bruker i tillegg Myrkdalen. Hvert år er vi med å arrangerer vinteridrettskonkurranser i bygda.

 

Linjeuke på Club La Santa

Dette er ei fantastisk uke med et mangfold av aktiviteter du kan teste ut, som vindsurfing, svømming og surfing for å nevne noe. Vi reiser i november, fra regn og sludd til 20 grader og et flott klima for trening og idrett. Sjekk Club La Santa sine nettsider eller ta kontakt med oss for mer info.

IMGP0160

 

Av friluftsaktiviteter og andre aktiviteter får du prøve:

-Et 3-dagers kitekurs på Hardangervidda (Norges beste område for kiting) med sertifiserte instruktører.

-Surfing på Famara Beach

-Rafting på Voss.

-Flyging i vindtunnell.

-Tandemhopp i Fallskjerm(om du vil)

 

Innen friluftslivet får du:

-Mulighet til å ta jegerprøve og gå på småviltjakt med erfarne og dyktige instruktører.(valgfritt)

(jakt i Vossafjell)
-Mange overnattinger i telt, snøhule, iglo eller åpen himmel.

-Nyte bålkosen og et godt samhold.

-Lære kart og kompass

-Fiske. Prøve fluestang og kanskje fange fisk med hendene?

-Lære om kystfriluftsliv.

-Lære om ferdsel i fjellet, trene telemarksving på fjellski og skredvurdering.

 

Mer om linje-vekene i friluftsliv

Fra fjell til bre og fjord. Allerede en uke etter oppstart stikk vi til fjells. Kanskje Vestlandets fineste fjellterreng? Området er en del av Unescos Verdensarv område, og med god grunn. Her finn du gamle dyregraver, isbre, djupe daler, høge stup.

Der ingen skulle tru... Joda, Litle Færøyna har en fastboende, Roar Moe.(episoden finn du på nrk.no) Litle Færøyna er ei lita øy, en perle ytterst i Sognefjorden. Her får vi ta del i kystlivet anno 1890. Vi seiler, fisker, ror, fanger krabber og lager delikatesser fra havet. Vi bor i naustet eller lagsteltet. Utenfor hører du villsauen og bølgene fra havet. Ei god ramme for sterke opplevelser

På tur i snøkledte Vestlandsfjell. Stølen vår fra 1800-tallet er utgangspunktet for linjeuka i mars/april. Med telt og spade i sekken, setter vi kurs mot nye fjelleventyr. Stikkord for denne uken er skredvurdering, overnatting i iglo og snøhule, isfiske og fantastisk skiterreng.

 

Viktige verdier for oss på linja er samhold og fellesskap. Etter endt år vil du sitte igjen med gode minner, mestringsopplevelser og gode vennskap.

Velkommen til oss på Voss!